Campers

Stam camper onderhoud

Nieuwe campers

Stam Caravans is er niet alleen voor caravans; ook bent u voor een nieuwe camper bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen elk merk camper leveren tegen zeer scherpe prijzen!

Tweedehands campers

In onze showroom vindt u occasions van verschillende merken, modellen en prijzen: goedkope campers mét service en garantie. In onze showroom vindt u altijd een groot aanbod van gebruikte campers. Wij zijn gespecialiseerd in campers van de merken Adria, Bürstner, Knaus, Pilote en Hymer.

Van een tweedehands camper die u bij ons koopt, heeft u volop plezier. Ons team heeft jarenlange ervaring in de camperbranche, en weten dus waar een camper op te beoordelen. Wij kopen rechtstreeks in van particulieren, zonder tussenkomst van tussenhandelaren. Onze prijzen zijn inclusief Nederlands kenteken, dus zonder bijkomende keuringskosten of BPM. Wij verkopen kwaliteit en zijn transparant. Het staat u dan ook vrij de camper door derden te laten keuren.

Onderhoud campers

Een camper is in de basis een robuuste bestelbus. Toch ontkomt deze niet aan onderhoud en wettelijke eisen zoals de APK-keuring. Ook verlangen verzekeraars dat u met een veilig en goed onderhouden kampeermiddel reist. Tijdens een onderhoudsbeurt aan uw camper controleren we de hieronder beschreven zaken.

  • Bodem en  dak optisch en met een vochtmeting
  • Kranen en pompen
  • Elektra (230V en 12V): aardlekschakelaar, zekeringen, verlichting, accu (laden)
  • Gasinstallatie en gasleidingen (kachel, kooktoestel en koelkast)
  • Motor, remmen en aandrijving
  • Chassis en opbouw
  • Apk keuring
  • Distributieriem
  • Olie en filters

Vochtmeting

Door verouderde rubbers, uitgedroogde kit en kleine scheurtjes kan vocht een kans krijgen. Wanneer vocht binnendringt in de wanden, het dak of de vloer van uw camper kan dit tot verrotting leiden. De schade is vaak onzichtbaar en kan al groot zijn voordat u er zelf iets van merkt. Door een jaarlijks preventief een vochtmeting te doen, bent u er altijd op tijd bij en kunnen we serieuze schade voorkomen.

Specifiek aan een camper zijn zaken als een vochtmeting en controle van kranen, pompen, gasinstallatie en elektra. Bij een vochtmeting controleren onze monteurs met een vochtmeter alle plekken waar vochtophoping of lekkages een kans krijgt. Niet alleen de natte ruimte, maar ook kastjes, keukenblok, dakluiken, et cetera.