APK keuring

caravan onderhoud

APK-keuring

Met uw camper is het niet toegestaan de weg op te gaan zonder geldige APK. Als u dit wel doet, riskeert u een boete. Bovendien keert de verzekeringsmaatschappij niet uit als u bij een ongeluk betrokken raakt.

Stam Caravans en Campers heeft jarenlange ervaring op het gebied van onderhoud, keuringen en reparaties aan uw kampeermiddel. Welk merk of type dit ook betreft. Bovendien is Stam BOVAG erkend. Maak vandaag nog afspraak met één van onze gespecialiseerde monteurs zodat u vertrouwd en veilig aan uw reis kunt beginnen.

Hoe zit het met de APK voor caravans?

Een APK voor caravans wordt in Europa voorlopig niet ingevoerd. Wel dient uw caravan te voldoen aan verschillende veiligheidseisen of het gebied van banden, verlichting en remmen.

Camper onderhoud

APK voor camper: hoe vaak?

Dit verschilt per gewichtsklasse en leeftijd. Bent u trotse eigenaar van een nieuwe camper tot 3500 kg (categorie APK2)? Deze hoeft voor de eerste keer pas na 3 (dieselmotor) of 4 jaar (benzine/elektromotor) te worden gekeurd.

Vervolgens heeft de dieselmotor camper jaarlijkse keuringsplicht. De benzine/elektro variant hoeft pas rondom zijn zesde verjaardag voor de keuring. Daarna eveneens jaarlijks.

Alle campers boven de 3500 kg kennen een jaarlijkse APK-plicht (categorie APK1). De meeste campers uit het aanbod bij Stam Caravans en Campers vallen in de categorie tot 3500 kg (APK2).

De APK van uw camper kan twee maanden voor de APK-vervaldatum worden uitgevoerd. De APK is dan veertien maanden geldig. Laat u de camper meer dan twee maanden voor deze datum keuren, krijgt de camper een nieuwe vervaldatum.