Camper Occasions

Een camper is de ultieme manier om de omgeving mee te ontdekken, vanuit de bestuurdersruimte krijgt u een volledig vakantiegevoel. De ene camper is de andere niet dus wij leggen u graag haarfijn uit waar u op moet letten wanneer u de camper occasions wilt bekijken. Leest u mee?

camper occasions

Type campers

Vooral goed om te weten voor degene die voor het eerst camper occasions willen kopen: welke type campers bestaan er? De ene camper is de andere niet en er kunnen heel wat verschillen in zitten.

Alle camper occasions hebben hun eigen, onderscheidende bijzonderheden. Waar kiest u voor?

Bekijk Alle Camper Occasions
bus camper

Buscamper

De camper waar het comfortabel reizen allemaal mee begon: de buscamper. Deze uitvoering van de camper heeft de afgelopen tijd weer wat populariteit gewonnen door de no nonsense vormgeving en het compacte design. Ideaal voor mensen die het dagelijkse leven even willen ontvluchten en dol zijn op stedentrips, festivals of surf- en strandvakanties.

Buscampers zijn snel en bieden veelal ruimte voor 2 volwassenen. Wendbaar, weinig luchtstroom en over het algemeen weinig verbruik zorgen samen voor een ideale reispartner waarmee u zo op bestemming bent. Wilt u camper occasions van dit type kopen? Kijk dan eens zeker naar een goed onderhouden buscamper.

Alkoof Camper

Alkoof Camper

Een alkoofcamper biedt een tussenkamer of kleine zijkamer zonder ramen die u als slaapkamer kunt gebruiken. U hoeft zich geen zorgen te maken over een krappe slaapplek in deze camper, een royaal tweepersoonsbed past hier gemakkelijk in. Twee ramen zorgen zowel ‘s nachts als tijdens het ontwaken voor een adembenemend uitzicht. De alkoofcamper is de ideale keuze wanneer u met het gezin op reis gaat, de zithoek is namelijk ook om te bouwen tot slaapvertrek waar de kinderen of twee extra gasten prima kunnen vertoeven. En wilt u alle fietsen of extra bagage mee op reis? Ook hier is meer dan genoeg ruimte voor.

Houd er wel rekening mee dat de alkoof minder gestroomlijnd is dan de andere type campers en daardoor de windgevoeligheid en verbruik kosten toenemen. Past u uw rijstijl hierop aan, zult u hier echter geen hinder van ondervinden. Ook is het zichtveld voor de bestuurder iets beperkter door de overhangende alkoof, let dus goed op bij hoge stoplichten, takken, tunnels en uithangborden. Een tweede paar ogen is in deze situaties geen overbodige luxe.

integraal camper

Integraal Camper

De camper voor als u echt all out wilt gaan: de integraalcamper. Deze wordt gezien als de topklasse en dit is niet geheel zonder reden. De (zeer!) ruime cabine is hierbij vooral onderscheidend van de andere types en een van de belangrijkste kenmerken. Ook het ruime overzicht door de hoge voorruit is ideaal te noemen aan deze type camper.

Daarnaast is slapen ook zeer aangenaam door een comfortabel hefbed. Zo creëert u een heus camperhotel met een royaal tweepersoonsbed. En de zithoek is ook bij dit type om te bouwen naar extra slaapruimte voor uw extra gasten, iedereen vertoeft zo in alle luxe.

En in de winter op pad met de camper? Zelfs dat is mogelijk vol comfort in een integraal. De zijkant van deze camper kan namelijk in zijn geheel worden geïsoleerd waardoor u zelfs in de meest koude omstandigheden er warmpjes bij zit.

halfintegraal camper

Half-integraal Camper

Als u camper occasions wilt bekijken is de half-integraal een type die u ook zeker in aanmerking kunt nemen. Dit is de combinatie tussen de alkoof- en de integraalcamper en ook dit model kent allerlei voordelen. Deze type camper heeft een strak design waarbij de cabine en woonruimte in elkaar overvloeien. Dit wordt dan ook wel de ‘pet’ genoemd waar er extra opbergruimte mee wordt gecreëerd.

De compacte hoogte kent als voordeel dat de wendbaarheid van de camper occasions toeneemt wat zorgt voor extra rijcomfort. Ook ziet de half-integraal er extra sportief uit door het gestroomlijnde exterieur.

Het bed zit achterin de camper en daardoor is deze type iets langer dan een alkoof. Ook is er een optie voor een hefbed aan de voorzijde van de camper die gemakkelijk naar beneden te trekken is en te bereiken is door middel van een laddertje.

Tweedehands camper kopen

Waarop te letten bij camper occasions?

Iedereen heeft natuurlijk eigen voorkeuren maar als het gaat om kwaliteit zijn er een aantal specificaties die u niet over het hooft kunt zien. Allereerst is het budget het eerste punt op een eisenlijstje waar vanuit u verder kunt kijken. Zet hierbij niet alleen de aanschaf- maar ook de onvoorziene kosten bij. Ook een camper vergt natuurlijk onderhoud en reparaties. Ook extra accessoires of onderdelen kunt u hierbij meenemen.

Dan kunt u aan de hand van de beschreven uitvoeringen hierboven bepalen welk type camper occasions bij u passen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het reisgezelschap, iedereen moet genoeg ruimte hebben om te kunnen overnachten en met gemak te verblijven.

Camper kopen

Doe ook zeker altijd een aankoopkeuring. Gelukkig hoeft u hiervoor de deur niet uit want bij Stam caravans wordt dit bij camper occasions uiteraard met alle aandacht voor u gedaan.

Bekijk meerdere modellen, ondanks een vooraf bepaalde voorkeur kan uw mening zomaar veranderen als u de campers in het echt bekijkt.

Sta er dus voor open om alles eens uit te proberen zodat u ongetwijfeld de juiste keuze maakt wanneer u camper occasions komt bekijken.

Bekijk Ons Aanbod Camper Occasions
Stam Caravans en Campers

Een goed onderhouden camper occasion kopen

Bij Stam Caravans bent u aan het juiste adres als het gaat op topklasse campers. Zo vindt u hier modellen terug van alle bekende merken als Adria, Bürstner, Hymer en Knaus terug. Deze staan voor jarenlange expertise en dat is te merken in de kwaliteit.

Daarom bent u van harte welkom in de showroom van Stam Caravans zodat we al uw wensen en eisen kunnen doornemen. Samen komen we tot de perfecte keuze die jarenlang met u meegaat.

Bekijk Onze Goede Camper Occasions
Camper occasions kopen

In de BOVAG-erkende werkplaats werken professionals die geen detail over het hoofd zien. Campers worden hier onderhouden zodat ze als nieuw uit de showroom komen rijden. En als u tussentijds klein of groot onderhoud wilt plegen bent u hier ook aan het juiste adres. Ook een aankoopkeuring is mogelijk en aan te raden wanneer u voor camper occasions wilt gaan. Daarnaast is ook financiering of inruil mogelijk, Stam Caravans is van alle services voorzien.

Dus wilt u de camper occasions komen bekijken, neem contact met ons op via de mail: info@stam-caravans.nl of telefoon: 0525 684 795. Bekijk vooral het aanbod eerst online zodat u al een voorkeur kunt uitspreken wanneer u bij ons komt. Wij plannen graag een moment met u in en ontvangen u graag met een kop koffie of thee. Kom bij ons langs voor alle mogelijkheden die u in levenden lijve kunt bekijken. Laat u meenemen op reis in een camper van Stam Caravans.

Ga Naar Aanbod Tweedehands Campers