Camperonderhoud

Voor de doorgewinterde camperaar is een camper als een tweede huis. Zo’n tweede huis is een kostbaar bezit, wat goed onderhoud nodig heeft. Dat begrijpen wij bij Stam Caravans en Campers maar al te goed.

Voor betrouwbaar en compleet onderhoud, reparatie en APK bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Stam staat een gedreven team voor u klaar. Alles voor een zorgeloze vakantie!

Voordelen van camperonderhoud bij Stam:

 • Uw BOVAG specialist in camperonderhoud
 • Deskundig en betrouwbaar advies op maat
 • Uitgebreide garantie op reparaties
 • Duidelijke afspraken, geen financiële verrassingen
Plan meteen uw onderhoud of apk!

Denk aan tijdig onderhoud!

Een camper maakt relatief weinig kilometers, aangezien u deze maar een gedeelte van het jaar gebruikt. Dit betekent niet dat deze minder onderhoud nodig heeft dan uw auto.

 

Uw camper lijdt onder extremen

Bovendien heeft uw camper te lijden onder extremen in temperatuur: hoge temperaturen in de zomer en de koude stallingsomstandigheden in de winter. Belangrijk is om ruim voor vertrek onderhoud te plannen. U wilt tenslotte tijdens uw vakantie genieten en geen ongewenste verrassingen.

 

Modernste apparatuur in ons service center

De werkplaats van Stam Caravans en Campers is een compleet service center in de omgeving van Elburg; BOVAG erkend en voorzien van de modernste apparatuur. Met onder andere een computergestuurde remmentestbank en schaarbrug kunnen wij periodieke keuringen (zoals een aankoopkeuring) doen, onderhoud verrichten en reparaties uitvoeren.

 

Goede BOVAG garantie

Wij repareren deskundig alle mogelijke defecten aan uw camper, zoals schade aan plaatwerk en technische gebreken. Wij brengen uw camper weer in goede staat. Als BOVAG schadeherstelbedrijf staan we garant voor kwalitatief schadeherstel en een goede service. Wij werken samen met alle verzekeraars om uw schade rechtstreeks af te handelen.

Het belang van periodiek onderhoud

Wettelijk moet een camper APK gekeurd zijn. Daarnaast verlangt uw verzekeraar dat u met een veilig en vertrouwde camper reist. Een onderhoudsbeurt is een must. Bij Stam Caravans en Campers controleren wij uw camper op de volgende zaken:

 • Bodem en  dak optisch en met een vochtmeting
 • Kranen en pompen
 • Elektra (230V en 12V): aardlekschakelaar, zekeringen, verlichting, accu (laden)
 • Gasinstallatie en gasleidingen (kachel, kooktoestel en koelkast)
 • Motor, remmen en aandrijving
 • Chassis en opbouw
 • Apk keuring
 • Distributieriem
 • Olie en filters

Preventieve vochtmeting

Diverse oorzaken zorgen ervoor, dat er vocht binnendringt in uw camper. Bijvoorbeeld door verouderde rubbers en kit, haarscheuren in kunststof delen of een beschadiging aan wand of dak.

Wanneer vocht binnendringt in de wanden, het dak of de vloer van uw camper kan dit tot verrotting leiden. Vochtschade is vaak onzichtbaar, voordat het serieuze vormen aanneemt. Bovendien wordt vochtschade veelal niet vergoed door verzekeraars. Daarnaast is zorgt vocht voor een ongezonde leefomgeving voor mens en dier.

Bij onze uitgebreide vochtmeting inspecteren wij met een vochtmeter alle plekken waar vochtophoping of lekkages een kans krijgt. Niet alleen de natte ruimten, maar ook kastjes, keukenblok, dakluiken en nog veel meer.

Gaskeuring G607

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kan men op de camping naar een G607 gasinstallatie goedkeuring vragen. Deze certificering wordt uitgereikt door het “Deutscher Verband Flussiggas”. Heeft u deze in Duitsland verplichte goedkeuring niet dan kan er een standplaats op de camping geweigerd worden. De goedkeuring houdt in dat de gasinstallatie moet worden gekeurd volgens de G607 norm en dat er een logboek met een om de 2 jaar vernieuwde goedkeuringssticker aanwezig moet zijn.

De eerste keer neemt vooral de meeste tijd in beslag omdat er een nieuw logboek aangemaakt moet worden, de 1e keuring incl. nieuw logboek kost €149,-  De (her)keuring, eens in de 2 jaar, kan samen met de onderhoudsbeurt uitgevoerd worden voor €69,- De herkeuring zelf kost € 99,- als deze niet in combinatie met een onderhoudsbeurt plaats vindt. Na de controle ontvangt u een goedkeuringssticker en een aantekening in het logboek dat alles gecontroleerd is. Deze goedkeuring is weer 2 jaar geldig.

Koop uw camper bij Stam Caravans en Campers

Denkt u erover om een andere camper aan te schaffen voor komende trip? Raadpleeg snel ons aanbod in nieuw en tweedehands. Uiteraard zijn alle modellen prima onderhouden en voorzien van een geldige APK.

Vragen? Neem contact op!