Onderhoud acrylglas

Extra aanwijzingen voor het reinigen en verzorgen van acrylglas ramen:
Acryl heeft de algemene reputatie verworven onverwoestbaar te zijn. Niets is echter minder waar en het is gewenst het navolgende advies strikt op te volgen.

Aangezien acrylglas een relatief zacht materiaal is en om krassen te voorkomen altijd een schone zachte spons gebruiken, nooit een borstel gebruiken. Ondiepe krassen kunnen met in de handel verkrijgbare poetsmiddelen weer glad gepolijst worden.

Normale vuile ramen kunnen met schoon water afgespoeld worden. Sterk vervuilde ramen met een voor kunststof geschikte reiniger schoonmaken, daarna direct met schoon water afspoelen om oppervlakte haarscheuren en spanningsscheuren te voorkomen.

Acryl mag in geen geval in contact komen met agressieve reinigingsmiddelen. In veel commerciële reinigingsmiddelen bevinden zich stoffen die acryl al bij een eerste gebruik aantasten en een onherstelbare schade kunnen veroorzaken.

In geen geval mag men met vloeistoffen die weekmakers of oplosmiddelen bevatten aan de ramen komen. Ook dampen uit verfblikken, of oplosmiddelen kunnen scheurtjes veroorzaken. Zelfs onschuldig uitziende middelen kunnen zeer agressief zijn. Let bij de aankoop van reinigingsmiddelen er perse op dat deze geschikt zijn voor acryl.